Tema 5. La Revolució Genètica

El descobriment de l’ADN, el funcionament dels gens i el desenvolupament de les tecnologies de l’ADN i de l’enginyeria genètica han originat alguns dels avenços i dels èxits científics més importants dels darrers anys: l’obtenció de plantes de blat de moro que produeixen el seu propi insecticida, la determinació de l’emprenta genètica d’una persona o el progrés en el diagnòstic i el tractament de malaltíes genètiques incurables.

Un dels èxits més ambiciosos de la biotecnologia de l’ADN ha estat l’inici de la determinació de la seqüenciació completa del genoma humà, que permetrà desxifrar la funció de cadascun dels seus gens. Des de l’any 2003, en que es va completar la seqüència s’han pogut associar malalties com l’Alzheimer o el Parkinson a la presència o no de determinats gens.

Més recentment, el descobriment de les cèl·lules mare i de la seva capacitat per regenerar teixits ha obert noves expectatives per al desenvolupament de la medicina regenerativa o reparadora.

TEMA 5. FIORELLA

5.1. Què és l’ADN?

5.2. Estructura química de l’ADN.

One thought on “Tema 5. La Revolució Genètica

  1. No me puedo descargar el documento de Fiorella! Cuando hago click se abre una pestaña nueva pero no pasa nada más… Gracias

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s