El 1665, el científic Robert Hooke va publicar un llibre que es deia Micrographia, en el qual descrivia amb precisió, i una gran quantitat d’il·lustracions pròpies, moltes observacions que va dur a terme amb un microscopi que ell mateix havia fabricat. Entre aquestes observacions, destaca la descripció d’una làmina de suro, on empra per primera vegada la paraula “cèl·lula”
Quan Hooke va descriure aquestes estructures, les va anomenar cèl·lules, ja que, segons ell mateix indica, li recordaven a les cel · les de les bresques de les abelles. Avui sabem que Hooke no va veure cèl·lules sinó parets cel·lulars de cel·lulosa. El suro és un teixit mort, les cèl · lules han desaparegut i només queden les seves parets cel·lulars rígides de cel·lulosa.
En tots els llibres de text figura Robert Hooke com el descobridor de la cèl·lula, el que és sense dubte paradoxal, ja que Hooke no va veure cèl·lules en el suro, sinó els buits que aquestes havien ocupat; malgrat això, les seves observacions van ser la base per a la construcció d’una nova ciència: la CITOLOGIA, ja que tots els éssers vius estem constituïts per aquestes unitats elementals que Robert Hooke va denominar CÈL·LULES.