4.4.8. Praderies i sabanes temperades

El bioma de la prada es troba en paratges amb pluja de 300 a 1500 mm per any, xifra insuficient pel sustento d’un bosc, i superior a la normal en un desert veritable. Es troba terreny de prat a l’interior dels continents i són ben conegudes les prades de l’occident d’Estats Units, i les d’Argentina , Uruguai i part de la regió sud del Brasil, Austràlia, Rússia meridional i Sibèria. El sòl de les prades és molt ric en capes per virtut del ràpid creixement i descomposició dels vegetals, i molt apropiat per al creixement de plantes alimentoses com a blat iblat de moro. Unes altres de les seves característiques poden ser:

  • Clima: La mesura anual està entre els 20 a 29 °C, amb una època de pluja i una altra de sequera. D’acord amb Köppen pertany als tipus Aw, BS i Cw.
  • Sòl: Generalment és pedregós encara que pot haver-hi altres varietats; es troba en els vessants de muntanyes.
  • Vegetació: Els arbres estan col·locats en un sol estrat; les fulles de moltes espècies són groguenques o verd clar, també hi ha plantes espinoses com els cactos.

Entre els arbres destaquen: el copal, el pochote, el pal d’arc, el pal tolote, entre uns altres. A més hi ha herbes i alguns matolls.

  • Fauna: Existeixen aus, rèptils i petits mamífers, com a llebre, rata almizclera, cérvol cua blanca, coiot, i ocasionalment puma i jaguar.
Característiques
Clima temperat amb pluviometria abundant a moderada
Tipus de vegetació Formacions herbàcies (graminies, compostes, leguminosas)
Latituds mínimes
Localització
Continent (s) Amèrica, Àfrica, Europa, Àsia i Oceania