4.4.10. Praderies i matollars de muntanya

Aquest bioma inclou praderies i matollars de zones de gran altitud, (montanes, subalpines, i alpines) de tot el món.

Les praderies i matollars per sobre del límit arbori es coneixen com tundra alpina, que es dónen a regions muntanyenques de tot el món. Per sota del límit arbori són conegudes com praderies i matollars subalpines i montanes. El krummholz són arbres que només creixen amb dificultats postrats i amb alçades baixes per exemple el pi negre a gran altitud abans que aquests pins desapareixin completament als Pirineus adopta formes nanes.

Les praderies montanes i els matollars, particularment en regions tropicals i subtropicals, sovint es desenvolupen com autèntiques “illes” separades d’altres regions montanes per zones més càlides i de més baixa altitud i tenenendemismes o sigui plantes que han evolucionat en resposta al fred, clima humit i abundant llum solar. Les adaptacions característiques d’aquestes plantes són la forma en roseta, superfícies ceroses, i fulles amb pèls. Una característca exclusiva de les regiosn montanes tropicals són les plantes en rosetes gegants dels gèneres com Lobelia (afrotropical), Puya(neotropical), Cyathea (Nova Guinea), i Argyroxiphium (Hawaii).

les extensons més grans de praderies i matollars montanes es troben a la regió Neotropical Paramo de les muntanyes dels Andes. Aquest bioma també apareix a les muntanyes de l’est i centre de l’Àfrica, Mont Kinabalu de Borneo, grans altituds dels Ghats occidental del sud de l’Índia i les terres altes centrals de Nova Guinea.

On les condicions són més seques, es troben pradries montanes sabanes i arbredes com a l’altiplà d’Etiòpia i estepes montanes a l’altiplà del Tibet.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s