3. La matèria: com es presenta

atom-vectorLa matèria és tot el que ens envolta. Posseeix massa i ocupa un lloc en l’espai. La matèria pot descriure mesurant el valor de les seves propietats; per exemple: la densitat, el color, la massa, el volum, etc

Aquestes propietats de la matèria es classifiquen en propietats generals i propietats característiques. Les propietats generals són comuns a tot tipus de matèria i no ens serveixen per identificar-la (massa, volum, longitud, temperatura) mentre que les propietats característiques tenen un valor propi per a cada substància i ens serveixen per identificar (densitat, color, conductivitat, temperatura de fusió).

La principal divisió que es fa de la matèria és en substàncies pures i mescles de substàncies pures. Les substàncies pures tenen unes propietats característiques pròpies; mentre que, les barreges, no.

Per exemple, si tenim un got amb aigua i un altre que té aigua i sal podem distingir basant-nos en propietats característiques.

Les propietats característiques de l’aigua són: densitat d’1 g / cc, temperatura de fusió de 0 º C i d’ebullició de 100 º C a la pressió atmosfèrica. La barreja d’aigua i sal tindrà una densitat, un punt de fusió i un punt d’ebullició els valors dependran de la proporció en què es troben els seus components.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s