3. La matèria: com es presenta

atom-vectorLa matèria és tot el que ens envolta. Posseeix massa i ocupa un lloc en l’espai. La matèria pot descriure mesurant el valor de les seves propietats; per exemple: la densitat, el color, la massa, el volum, etc

Aquestes propietats de la matèria es classifiquen en propietats generals i propietats característiques. Les propietats generals són comuns a tot tipus de matèria i no ens serveixen per identificar-la (massa, volum, longitud, temperatura) mentre que les propietats característiques tenen un valor propi per a cada substància i ens serveixen per identificar (densitat, color, conductivitat, temperatura de fusió).

La principal divisió que es fa de la matèria és en substàncies pures i mescles de substàncies pures. Les substàncies pures tenen unes propietats característiques pròpies; mentre que, les barreges, no.

Per exemple, si tenim un got amb aigua i un altre que té aigua i sal podem distingir basant-nos en propietats característiques.

Les propietats característiques de l’aigua són: densitat d’1 g / cc, temperatura de fusió de 0 º C i d’ebullició de 100 º C a la pressió atmosfèrica. La barreja d’aigua i sal tindrà una densitat, un punt de fusió i un punt d’ebullició els valors dependran de la proporció en què es troben els seus components.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s