11. FORCES I MOVIMENT

Les forces són magnituds que estan permanentment presents en la nostra vida diària. No les veiem, però en percebem els efectes. Per exemple, la Terra gira al voltant del Sol per l’acció de les mateixes forces que ens mantenen subjectes a terra; les màquines mouen objectes exercint algun tipus de força sobre ells; els objectes d’ús comú adquireixen la seua forma gràcies a l’acció de forces que els estiren, escurcen, dobleguen o modelen.

Amb el nostre cos podem exercir forces variades, però ell mateix també s’ha desenvolupat com a resultat de les forces a les quals es veu sotmés. Per exemple, en absència de la força de gravetat els astronautes han comprovat com es produeix atròfia dels músculs, deteriorament dels ossos, alteracions en els components sanguinis del sistema circulatori, etcètera.

En aquesta unitat estudiarem les característiques bàsiques de les forces, com mesurar-les i els seus efectes més representatius.
També coneixerem quins efectes produeixen diverses forces actuant sobre un cos i aprendrem a sumar-les (composició) i a dividir-les en diverses (descomposició) per treballar amb elles més fàcilment.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s