7.2. Els recursos del planeta en perill d’esgotar-se

Has de saber que …

Els recursos naturals són aquells mitjans que es troben en la naturalesa i que utilitza la humanitat per cobrir les seves necessitats materials i energètiques.

  • Són recursos renovables aquells que no s’esgoten encara que s’utilitzin en gran quantitat, com l’energia solar o l’eòlica.
  • Són recursos no renovables aquells dels que hi ha uns dipòsits limitats o la regeneració és molt lenta i, per tant, poden arribar a esgotar-se. Per exemple, el carbó, el petroli, el gas natural o els minerals. S’han d’usar en la menor mesura possible i reservar la seva utilització per a aquelles aplicacions en les que resultin insubstituïbles.
  • Són recursos potencialment renovables aquells que tenen un temps de regeneració relativament curt i que, si no se n’abusa, poden durar indefinidament, per exemple, l’aire, l’aigua, les plantes i els animals.

Els recursos energètics són aquells que s’exploten amb l’objectiu principal de produir energia.

Malauradament, la mala gestió i fins i tot el malbaratament de molts dels recursos del planeta aigua són avui la regla en els països industrialitzats, el que ha fet que molts d’ells estiguin en perill d’esgotar-se.

Deixa un comentari